WINTER STORM HUNGARY

| A hivatalos magyar Tarja Turunen fanklub

SZÖVEGEK

SZÖVEGEK, CIKKEK ÉS FORDÍTÁSOK


Magyar interjúk

Külföldi cikkek fordításai

Dalszövegek

Exkluziv

 1. A WSH interjúja Tarjával


  Are you going to have a concert in Hungary during 'What Lies Beneath Final Tour' in 2012?
  I followed with attention your career. Were you afraid of you start something that you have not done yet?


  Unfortunately there won’t be a show this time in Hungary. There was no interest from the local promoters to organize it.
  Every beginning is difficult and you always have to face something unknown, but it didn’t make me really nervous. I wanted to trust my own judgements, so it all went actually very well.


  Would you like to take a tour in the space? If so, then where would you like to
  go exactly? If not, why?

  I would like to visit the moon one day for a show! I was even joking with Kalevi from Harus couple of days ago that we could make a concert in the moon…his pedal work would be just a little bit slower  :) Ha-ha.

  How do you spend your free time nowadays?

  I love to spend time with my family and friends whenever I can. I go out for a run, to gym, to swim or to movies with my husband. Going out for shopping is never a bad idea either :) Actually I do the exact same things than any other person would do in their free time.

  What would change it on yourself,internally and externally?

  I would like to learn not to stress that much and also learn a way to relax when times are hard and hectic. I am never too happy with my looks, so if I would have the proper time to really take care of myself, I would definitely do it. But this doesn’t mean any plastic surgery!


  Do you like Hungarian food?

  I have always liked the Hungarian food; especially your goulash is very tasty!

  How much you like to listen to the music from Alice Cooper, Cristina Scabbia, Simone Simons, singers concerned?

  They are all great in what they do, but I only listen to them occasionally or when we perform at the same festivals. I do buy some bands albums, as it is my grain of sand to contribute with their music. I remember I bought Lacuna Coil’s latest album in Virgin Megastore in LA. Now that shop is sadly closed.

  The WLB tour was based mainly on a black and white concept, and since you have taken the photos for the artwork of the next album in India, I was wondering whether we can expect a more colorful and vivid concept/outfits this time.

  I chose India because of the photographer and his work and the idea behind the complete artwork. Is too early to tell you more about that photo shooting, but I can say that many of you will be surprised.


  Fordítás: 

  Lesz koncerted Magyarországon a 'What Lies Beneath Final Tour' alatt 2012-ben?
  Figyelemmel kísértem a karriered. Volt valami amit féltél megtenni, és nem tettél még meg?

  Sajnos ez alkalommal nem lesz koncert Magyarországon. Nem volt érdeklődés a helyi promoterek részéről, hogy megszervezzék.
  Minden kezdet nehéz, és mindig valami újjal kell szembesülni, de nem igazán ijesztett meg ez engem . Bízni akartam a saját döntéseimben, és tulajdonképpen minden igazán jól ment.

  Szeretnél részt venni egy űrutazáson? Ha igen hova mennél pntosabban? Ha nem, miért?

  Szeretném meglátogatni a holdat egy fellépéssel! Még viccelődtünk is Kalevivel a Harusból pár napja hogy tarthatnánk egy koncertet a holdon…csak a pedálozása egy kicsit lassúbb lenne :) Ha-ha.

  Mivel töltöd a szabadidőd mostanában?

  Szeretem a családommal és barátaimmal tölteni az időt amikor csak tehetem. Kimegyek szaladni, a tornaterembe, úszni vagy filmekre a férjemmel. A vásárlás sem egy rossz ötlet :) Tulajdonképpen pontosan ugyanazokat a dolgokat teszem amelyeket bárki más tenne a szabadidejében.

  Mit változtatnál a külsődön vagy belsődön?

  Meg szeretném tanulni, hogy ne legyek olyan stresszes és azt, hogy nehezebb és zaklatottabb időkben nyugodtabb legyek. Soha se vagyok igazán boldog a kinézetemmel, szóval ha lenne elég időm rá, hogy igazán gondoskodjam magamról, biztosan megtenném. De ez nem jelent semmilyen plasztikai műtétet!

  Szereted a magyar konyhát?

  Mindigis szerettem a magyar konyhát; főleg a gulyás nagyon ízletes!

  Mennyire szereted Alice Cooper, Cristina Scabbia, Simone Simons zenéjét hallgatni?

  Mind nagyszerűek abban, amit csinálnak, de csak alkalmanként hallgatom őket, vagy ha ugyanazon a fesztiválon lépünk fel. Meg szoktam venni egyes együttesek albumait, ez a homokszem amivel én is hozzájárulhatok a zenéjükhöz. Emlékszem, hogy megvettem a Lacuna Coil legutóbbi albumát a Virgin Megastor-ban, LA-ben. Most az az üzlet sajnos már be van zárva.

  A WLB turné egy nagyjából fehér-fekete elképzelésen alapult, és most hogy a képeket az új albumhoz Indiában készítetted, arra gondoltam vajon számíthatunk-e egy színesebb, élénkebb koncepcióra, ruhákra?

  Indiát választottam a fényképész és a munkája meg a grafika mögött álló teljes ötlet miatt. Túl korai, hogy többet mondjak arról a fotózásról, de annyit elmondhatok, hogy sokan meglepődtök majd.


  2011. december 6.
  Fordította: Kinga


 2. A "Kedvenc számod a WLB-rol" szavazás eredménye  A magyar fan klubban:
   
  Antheroom of Death 130
  In for a Kill 129
  Falling Awake 123
  Until My Last Breath 122
  Naiad 110
  Dark Star 102
  The Archive of Lost Dreams 98
  I Feel Immortal 97
  Rivers of Lust 91
  Underneath 89
  Crimson Deep 86
  Still of the Night 85
  Little Lies 81
  Montanas de Silencio 60
  We Are 45
   
  Az összes fan klubban:
   
  1. In For a Kill 4835
  1. Anteroom of Death 4835
  3. Until My Last Breath 4758
  4. Falling Awake 4668
  5. I Feel Immortal 4478
  6. Dark Star 4305
  7. Underneath 3974
  8. Naiad 3891
  9. Crimson Deep 3809
  10. Little Lies 3467
  11. Rivers of Lust 3155
  12. Still of the Night 3084
  13. The Archive of Lost Dreams 2999
  14. We Are 2634
  15. Montañas de Silencio 1871

   
  2011 január

   

Back to top

Magyar interjúk

 1. NLC 2010

  Nők Lapja Café (2010. 06. 17.)
  "Nincs olyan ember aki ne hazudott volna"

  – Személyes tapasztalata is van ezen a téren?

  – Szerintem mindenkinek az életében történt már hasonló dolog. Természetesen velem is megesett az, hogy valakit másnak láttam, mint amilyen valójában volt. Legtöbbször általában a dalaim személyes élményen alapulnak. Azokról sokkal könnyebb írni, mint valami kitalált dologról. Két éve dolgozom ezen az albumon, a címe nagyon hamar megvolt, utána ehhez igazítottam a szerzeményeket is.

  – Azzal, hogy másnak láttatjuk magunkat, mint amik vagyunk, sokszor a hazugság is együtt jár. Ön hazudott már?

  – Persze. Ki nem? Nincs olyan ember a földön szerintem, aki vagy viccből, vagy más okból ne hazudott vagy füllentett volna.

  – Rockot énekel, most viszont az operafesztiválon járt hazánkban. Nem ez volt az első komolyzenéhez kapcsolódó fellépése. Rock- vagy operaénekesnek tartja inkább magát?
  – Egyszerűen énekesnőnek mondanám magam. Nem szeretném, ha beskatulyáznának, éppen ezért én sem akarom egyetlen „dobozba” helyezni magam. De azért a profi operaénekesekhez sem hasonlítanám a személyemet. Nagyon keményen dolgozom, rengeteg operát gyakorolok, ami a rockéneklésemet is segíti, de akkor sem érek fel hozzájuk.

  – Kiket kedvel leginkább az operák szerzői közül?
  – Ó, nagyon sokan vannak ilyenek. Leginkább Puccinit kedvelem, az ő zeneszerzési stílusa nagyon közel áll hozzám. De szeretem Csajkovszkij zenéjét is. Bellinit pedig rengeteget gyakorolok azért, mert az ő darabjaival küzdök a legtöbbet.

  – A skandináv országokból számos remek metál- és rockzenekar származik. Ön szerint mi ennek az oka?
  – Nem tudom pontosan megmondani, szerintem nem is lehet rá jó választ adni. Az azonban tény, hogy számos közismert, metált vagy kemény rockot játszó együttes indult Finn- és Svédországból, illetve Norvégiából. Talán ennek a tendenciának az is az oka, hogy ezekben az országokban zord az időjárás, és ez ráül az emberek hangulatára.

  – Egy nő számára nem hátrány, hogy a kemény műfajban énekel? Nem ijednek meg tőle a férfiak?
  – Sokszor azt gondolják, hogy szomorú, megkeseredett nők vagyunk, de ez nem igaz. Több női ismerősöm van, akik metált énekelnek, és közben érzékeny, gyengéd nők. Rólam is mindig azt hiszik, hogy befordulós, rideg típus vagyok, mert szomorú stílusú dalokat adok elő. Az emberek általában meglepődnek, amikor találkoznak velem, és rájönnek, hogy egy vidám valaki vagyok.

  – A szomorú dalokban éli ki a rosszkedvét?
  – Nem, igazából ez csak egy szerep, amit az ember felvesz. Annak ellenére, hogy szomorú dalokat énekelek, a színpadon is mosolygok. Nem kell rosszkedvűnek lenni ahhoz, hogy az ember ilyen dalokat tudjon előadni, írni. Elég beleérezni magunkat mások helyzetébe.

  – Augusztusban jelenik meg az új albuma. Hogy néz ki utána a következő egy-két éve?
  – Év végéig teljesen tele van a naptáram. Utána egy kicsit pihenek, márciusban pedig turnéra indulok. Először valószínűleg Amerikában lépek fel, ezek után következik majd Európa. Sok minden múlik majd azon is, hogy a közönség hogyan fogadja a lemezt.

  Forrás: www.nlcafe.hu


 2. Opera Rock Show 2010

  Opera Rock Show Interjú 2010  - Tarja, mivel foglalkozol mostanában?
  - Ó, itt vagyok a semmi közepén. Az új albumomat vesszük fel éppen, ez eléggé lefoglal újabban.

  - Finnországban vagy még?
  -Igen, még itt, a Petrax stúdióban Hollolában, ez egy pici városkaFinnország déli részén. Elég messze van mindentől, szóval tényleg asemmi közepén van (nevet), viszont nagyon nyugodt körülmények közöttlehet dolgozni.

  - S hogy halad a felvétel, mivel vagytok kész már?
  -A dobokat, a basszusgitárt, a gitárokat, részben a billentyűshangszereket, részben a csellót, sőt részben az éneket is rögzítettük,egészen gyorsan megy. Minden a terveknek megfelelően alakul, már csakpár dolog, mint pl. a hátralevő énekrészek, a nagyzenekar, meg a kórushiányzik.

  - Miért választottad ezt a stúdiót?
  - Az elsőlemezem idején már jártam itt, illetve a Scorpions számára is itt készültek a felvételek néhány hónapja, szóval már ismerős a helyszín ésaz emberek is. Remek a hely és az alkalom arra is, hogy a zenekarom tagjai együtt tudjanak lenni, mivel gyakorlatilag a stúdióban élhetnek,itt alhatnak, itt ehetnek, minden helyben van. Nem kell hotelekben lakni a felvétel ideje alatt, együtt lehetünk a stúdióban.

  - Említetted a Scorpions dalt, hogyan jött az ötlet?
  -Nagyon fellelkesültem, amikor személyesen az énekesük, Klaus Meine hívott fel az ötlettel. Többször találkoztunk már személyesen, mégabból az időből, mikor a Nightwish-sel voltam, vagy például Doro koncertjén Düsseldorfban, szóval már ismertük egymást – nyilván nem túl mélyen. Két dalt küldtek, hogy válasszak közülük, s nekem a The Good Die Young-ra esett a választásom. Kellemes együttműködés volt, annak ellenére nagyon könnyű volt velük dolgoznom, hogy elég nagy távolságvolt köztünk. Igazán izgatott vagyok, mivel ezt a dalt választották az első kislemeznek, s nem utolsósorban ez a Scorpions utolsó albuma,szóval igazán nagy megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek mindennek.

  - A blogodban azt írtad, hogy a felvételek során két dobost használtál – ez elég szokatlan dolog, miért döntöttél így?
  -Nos, ezen az anyagon már körülbelül két éve dolgozom, és természetesen az első dobos ötletem Mike Terrana volt, aki most már jóval több, mintkét éve a csapatom tagja. Szóval volt Mike, és az elképzelés, hogy néhány dalomhoz egyenesen tökéletes az, amit ő csinál, viszont vannak olyan számok, amik teljesen más megközelítést és hangzást kívánnak.Hiába profi zenész az ember, néha elég nehéz olyasmit csinálni, ami nema te szakterületed. Vegyünk példának engem, én ugye klasszikus énekesvagyok, nem igazán tudnék mondjuk tangót énekelni (nevet). Sokat gondolkodtam, ki lehetne a megfelelő ember ezekhez a dalokhoz, mígvégül Will Calhoun mellett döntöttem ezekhez a számokhoz, mint utólag kiderült, helyesen, mivel fantasztikus volt vele dolgozni. Bár már ismertem egy ideje és találkoztunk is párszor, ez volt az első alkalom,hogy együtt is zenéltünk.

  - Felvázolnád kérlek, miben fog ez az album különbözni a My Winter Stormtól?
  - A legnagyobb különbség, hogy a dalokat, a szövegeket én írom, akár egyedül, akár más emberekkel közreműködve. Az elejétől a végéig teljes mértékben része vagyok minden folyamatnak, én készítem a saját albumomat, így valóban úgy fog szólni, ahogy azt szeretném és ahogy azt akarom. Nagyon érdekes folyamat látni, ahogy összeállnak a dolgok, ez tulajdonképpen az első alkalom, annak ellenére, hogy már van egy önálló lemezem. Nagy lépés, óriási lépés volt az első albumom elkészítése, viszont ez alkalommal úgy érzem, hogy a lelkem, a szellemem is rajta van az albumon. A dalok nagyon erőteljesek, és egy viszonylag jól követhető üzenetet hordoznak, maga az album nem tematikus, de ez az üzenet végig ott van. Olyan, mintha újra kombinálnánk azokat az elemeket, amelyek a My Winter Stormon már szerepeltek, pl. a rockot, a metált, a filmzenét, viszont most sokkal inkább életre kelne az egész. Nagyon jó élmény ez eddig, s szívesen tanulok új dolgokat mindazoktól az emberektől, akikkel dolgozom.

  - Tudod már, mikor fog megjelenni?
  - A német Universal a felelős ezért a döntésért, viszont egyelőre nekem sem mondták ezt meg, szóval nem tudom pontosan. Remélem, hamarosan hallani fogtok róla, bízom benne, hogy május környékén már kijöhet valami.

  - A nyáron fellépsz a Wackenen, a Graspopon, a Masters of Rockon, milyen érzés visszatérni Európa legnagyobb metál fesztiváljainak színpadjára, ezúttal már mint szóló előadó?
  - Nagyszerű, úgy tűnik, az emberek, a szervezők követik, mit csinálok szólóban. A világ minden tájáról kapok üzeneteket a rajongóktól, koncertszervezőktől, remek látni, hogy fejlődik a karrierem, hogyan fejlődik Tarja Turunen ma. Kihívásokkal teli a magam ura lenni, mivel ez egy jó adag szabadsággal jár együtt, de nagyon élvezem, egyáltalán nem panaszkodhatok, rohadt boldog vagyok így (nevet). Nagyon izgalmas lesz visszatérni Wackenbe és újra részese lenni ennek a hatalmas metál eseménynek, de természetesen a saját show-mat és zenémet viszem, ami viszont nem annyira metál, mint amennyire a legtöbb zenekaré, akik ott lépnek fel (nevet). Fantasztikus, hogy a szervezők elfogadnak úgy, ahogy vagyok, olyan előadónak, amilyen ma vagyok. Ők és a rajongók tökéletesen tisztában vannak a zenémmel, és ez jó.

  - A cseh Masters of Rock fesztiválon is lesz egy nagyzenekaros fellépésed, hogyan fog ez különbözni a miskolcitól?
  - Annyit már biztosan tudok, hogy az egy sokkal rövidebb koncert lesz, s mivel ez egy szabadtéri metál fesztivál lesz, ezért más jellegű dalokat is fogok játszani. Bár én vagyok az egyik headliner, mégis más koncert lesz. Magyarországon jobbnak ígérkezik a program, s lehetőségem nyílik klasszikus zenei darabokat is előadni.

  - Hogyan hallottál az Opera-Rock Showról?

  - Azt hiszem, legelső alkalommal a szervezőktől, pár éve már felkértek egy ilyen fellépésre. Viszont magáról az operafesztiválról már régebben hallottam. Itt Finnországban már felléptem egyszer egy operafesztiválon, a Savonlinna Operfesztiválon, s Németországban tanultam, szóval érdekelt, mi történik a környéken, mi történik Európában az operavilágban. Szóval igen, már évekkel ezelőtt felfigyeltem rá. Ezekről a rock jellegű koncertekről viszont akkor szereztem először tudomást, amikor a szervezők megkerestek.

  - Láttad illetve hallottad a két kiadványt, amelyek megjelentek az előző koncertekről?
  - Nem, még nem, nem ismerem nagyon a zenéjüket, de persze hallottam róla, hogy megjelentek.

  - Volt már időd ránézni a rajongók által készített videókra?
  - Hogy őszinte legyek, még nem (nevet). Mostanában tervezem elkezdeni, de még eléggé lefoglal a lemezfelvétel, de tudom, hogy igen sok videó készült már.

  - Áruld el kérlek, hogy haladsz a miskolci előkészületekkel, a dalokat kiválasztottad már?
  - Rajta vagyok, van még pár klasszikus darab, amin hezitálok, de nagyjából már kész van a program.

  - Már többször léptél fel szimfonikus zenekarral, legutóbbi alkalommal talán Moszkvában a karácsonyi turnéd alatt. Volt már viszont olyan alkalom, amikor a klasszikus zenei és a metál zenészek egy színpadon voltak?
  - Sokféle koncertet adtam már, többféle esemény alkalmával, nagyzenekarral, kórussal, a bandámmal, de így ebben a formában még soha. Ez tulajdonképpen a legelső alkalom, hogy a régi és a még meg sem jelent új albumomról is legyenek dalok, klasszikus zenei művekkel együtt. Nagyon boldog vagyok, hogy erre most lehetőségem nyílik Magyarországon, mivel ez a saját koncertem, kizárólag az albumomon szereplő alkotóelemekkel, fantasztikus lesz előadni ezeket a számokat először teljesen élőben, s látni, hogyan is hangzanak valójában.

  - Máshogy készülsz egy szimfonikus koncertre, mint egy átlagos koncertre?
  - Igen, hiszen klasszikus darabokat is éneklek, így sokkal többet kell törődnöm a hangommal, a technikámmal, fejben jobban ott kell lenni, betéve tudni, hogyan alakul a program a koncert alatt. A produkció technikai részei is teljesen mások, hogyan fog felállni a zenekar, a bandám tagjai a zenekarban lesznek-e, középen, netán előttük, nekik mindez mennyire kényelmes, na meg a hangzást is nagyon alaposan be kell állítanunk... Ez igen sok embert jelent a nagyzenekarban és a kórusban, szóval ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint az szokott lenni. Mindenre gondunk kell, hogy legyen, pontosan meg kell tervezni a show-t, ezért is utazunk már a helyszínre napokkal előtte próbálni.

  - Mi volt az első dal, amit egyedül írtál?
  - Hú, az első ami megjelent... Korábban is írtam már számokat, de az első, ami megjelent, az az Oasis volt az első albumomról, s az újon hallani fogtok néhány másikat is, szóval... (nevet) Izgalmas lesz látni, hogy reagálnak az emberek az albumra, mivel ez valóban a kezem nyomát viseli.

  - Sok zenésszel működtél már együtt, s a Final Storm turnédon a Schillerrel közös Tired Of Being Alone című dal is szerepelt. Vannak tervek arra, hogy egyszer szerepelsz majd egy Schiller dvd-n?
  - Igen, őszintén szólva már beszélgettünk erről Christopherrel... Azt hiszem, a közeljövőben hallani fogtok valami ilyesmit. (nevet)

  - Néhány koncerted után a The Reign egy trance remixét lehetett hallani, hogyan történt ez meg egyáltalán?
  - Igen-igen, elég sok ilyen őrült fazon van, akik remixeket készítenek a zenémből, ezt konkrétan két egyiptomi DJ csinálta, elküldték az ő verziójukat, hogy tetszik-e nekem, én meg imádtam! A végére már annyira belevonódtam ebbe az egészbe, hogy újra felvettem az éneket a remixükhöz. Egy nappali sarkában lett felvéve, egy fülhallgatóval a fejemen, amiben a remix szólt, hogy megfelelő tempóban legyek, nehogy elrontsam. Ugyanis a remix tempója annyival gyorsabb volt, hogy az ő verziójukban a felgyorsított hangom valahogy így szólt, hogy EeEeEeEe (interúztató megjegyzése: itt valami furcsa hangot adott ki magából, ami leginkább valami haldokló mókusra emlékeztetett), szóval azt mondtam, nem, ezt nem hallgathatom így, muszáj újra felvennem a vokált! (nevet) Jó móka volt.

  - Milyen a viszonyod az elektronikus zenével?
  - Kedvelem, olyan lány voltam, aki... Szeretek táncolni, mielőtt eltört volna a térdem, még táncórákat is vettem, versenyeken is indultam. Bár az nem elektronikus zene volt. Nem sok ilyesmit hallgatok, de a chillout az olyasmi, ami néha kifejezetten kellemes esténként, vagy elalvás előtt a turnébuszon. Kb. egy kategória ez nálam a filmzenével, szeretek ilyesmit hallgatni csak azért, hogy relaxáljak, csendben legyek, a helyett, hogy folyton heavy metal szólna körülöttem. Jó volt részt venni ilyesmikben, sok ember máshogy hallja a zenét, mindannyian másképpen éljük meg a zenét, és néha jó látni, hogy mások hogyan hallják a zenédet, milyen verziókkal tudnak előállni.

  - Az utolsó kérdés: mit üzensz a magyar rajongóknak?
  - Nagyon hiányoznak a magyar rajongók, mindig nagy élmény ide visszatérni. Csak jó emlékeim vannak erről a gyönyörű országról, jobb lenne gyakrabban jönni. (nevet) Először amúgy 14 évesen jártam Magyarországon, egy kórusban énekeltem szólót. Ez volt a legelső alkalom, hogy távol legyek a családomtól! Budapesten léptünk fel, és már akkor fantasztikus élmény volt, s mindig megragadtam az alkalmat, ha visszatérhettem. Szerencsére erre már szólóban is volt lehetőségem, s az operafesztivált is már alig várom. Ez egy nagyon különleges alkalom, büszke vagyok, hogy részese lehetek! Szeretlek benneteket, s remélem, hamarosan találkozunk!

  Forrás: www.operarockshow.hu


Back to top

Külföldi cikkek fordításai

 1. Metal Hammer 2011: Philospha

  Philosopha
  Német Metal Hammer, 2011


  Különösen az élet mindennapi dolgai azok amik Tarja Turunen-t inspirálják alkotásában. Így tehát ő nem lenne jó helyen egy pszihiáter heverőjén. De ez nem vonatkozik a mi Philosofánkra [megj. sofa=kanapé].

  “Az álmoknak mindig csak egy tulajdonosa van. Ez az oka annak, hogy az álmodozók annyira magányosak.”  Erma Louise Bombeck (amerikai író, 1927-1996)
  Tarja: Álmodozónak írnám le magam, de emiatt nem érzem magam magányosnak. Inkább elevennek, mivel megpróbálom valóraváltani az álmaim.

  "A barátság néha szerelemhez vezet, de a szerelem ritkán barátsághoz." Charles Caleb Colton (angol író, 1780-1832)
  Tarja: Lehet valami igazság benne. Szerencsére nincsen semmilyen kimondott tapasztalatom ezzel kapcsolatban, mert éb mindig megpróbálom különválsztani a barátságot és a szerelmet.

  "Félek, hogy egyszer egy dolog teljesen elveszti az értelmét, ha túl sokáig szemléljük." Andy Warhol (amerikai művész, 1928 – 1987)
  Tarja: Megtanultam, hogy mindig vessek egy második pillantást a dolgokra. Akkor nagyon sok minden az életben más fényben tűnik fel.

  "A legnagyobb hiba az életben félni attól, hogy hibázunk." Elbert Hubbard (amerikai filozófus, 1856-1915)
  Tarja: Ez igaz! Az idő túl rövid ahhoz, hogy napokat tölts állandó félelemben, mert csak egyszer élsz.

  "Senkit sem érdekel mi van a lába előtt. Mindnyájan a csillagokat nézzük." Quintus Ennius (római költő, 239 BC – 169 BC)
  Tarja: Ezzel a kijelentéssel nem értek egyet, mert én soha nem akartam elérni a csillagokat. Nekem fontosabb az, hogy tudatában legyek annak miért is teszek valamit. Sose volt szokásom álomkastélyokat építeni.

  "A művészet az individualizmus legerősebb formája." Oscar Wilde (britt író, 1854 – 1900)
  Tarja: A művészek rendelkeznek azzal a kiváltsággal, hogy individualisáknak mutassák magukat, mivel mi olyan dolgokat alkothatunk amelyek örökké fennmaradnak. Mennyien tudják ezt még megtenni?

  "Az emberek elfejtik azt mennyi idő alatt tettél meg valamit. De örökké emlékeznek arra milyen jól vitted véghez."  Howard W. Newton (amerikai író, 1903 – 1951)
  Tarja: A legjobb ha az emberek nem is kérdik mennyi időbe telt, mert az eredmény minden másnál fontosabb kellene legyen.

  Fordította: Kinga


 2. Orkus, 2010


  Melyik tulajdonságodat szereted a legjobban, és melyiket a legkevésbé?
  Optimista vagyok és bátor, de könnyen felidegesíthető és érzékeny is.
   
  Mi az a három dolog az életben ami a legtöbbet jelent számodra?
  Szeretet, egészség, zene.
   
  Mi idegesít igazán?
  Pesszimista és felszínes emberek.
   
  Mi nevettet meg?
  Egy jó vicc, de gyakran a saját hibáim is.
   
  Mi miatt tudsz sírni?
  Egy jó zenei darab képes az örömkönnyekig meghatni, másfelöl pedig a magánéleti problémák. 
   
  Mi az első dolog amit reggelente ébredés után teszel?
  Megölelem a férjem és megmosakodom.
   
  Kivel szeretnél rokonságban állni?
  Peter Gabriellel.
   
  Ki szeretnél lenni egy hónapig és miért?
  Lady Gaga, csak hogy lássam hogyan bírkózik meg a dolgokkal.
   
  Mi a kedvenc filmed?
  A Gyűrük Ura trilógia még mindig az első helyen áll.

  Mi a kedvenc könyved?
  Az Alkimista Paulo Coelho-tól.
   
  Ki volt a gyerekkori hősöd?
  Az édesanyám.
   
  Mi a legviccesebb vagy legfurcsább munka amit valaha végeztél?
  18 éves koromban dolgoztam mint kiszolgáló egy hajón Finnországban. Kellett a pénz a tanulmányaimhoz.
   
  Kikkel nem szeretnél soha találkozni?
  Ostoba emberekkel a múltamból.
   
  Mire költötted a pénzt amit először kerestél?
  Kifizettem a lakbérem 15 évesen.
   
  Milyennek kellene lennie az utolsó vacsorádnak?
  Borjúhús, vegyes saláta, egy üveg jó bor és eper tejszínhabbal desszertnek.
   
  Mi a legrosszabb mondat amivel felkeltetted egy fiú figyelmét?
  Szerencsére ezt sose kellett nekem megtennem.
   
  Mi az a vonás amit a legjobban értékelsz az ellenkező nemben?
  Természetesn a szemek. Többet mondanak mint ezer szó.
   
  Mi volt a legfájdalmasbb tapasztalatod mostanáig?
  Elveszíteni az édesanyámat.
   
  Mikor és kitől kaptad az első szerelmesleveled?
  A finn scrácok nem híresek az érzelmeik kifejezéséről. Tehát az első szerelmeslevelet egy rajongótól kaptam.
   
  Mit szeretsz legjobban a szexben?
  Mindent, a világ unalmas lenne nélküle.
   
  Mi miatt üresítenéd le a bankszámlád?
  A családomért az utolsó ingem is odaadnám. Bár szeretek vásárolni, a cipők és a táskák nem a legfontosabb dolgok az életben..
   
  Miért szégyelted magad vagy pirultál el legutóbb?
  Tegnap egy útlevél-ellenőrzés alatt, Oroszországban, amior egy nő felismert engem. Odahívta a kollégáit, hogy adjak aláírást nekik. Eléggé kínos volt olyan sokáig ott állni míg a többi embernem mögülem várnia kellett sorára.
   
  Mi az amit meg szeretnél tenni és még nem tetted meg?
  Beutazni a világot - vakációként!
   
  Hogy és hol tudsz a legjobban pihenni?
  Otthon. Nincsen ennél jobb hely.
   
  Mi a kedvenc városod?
  London.
   
  Van-e olyan ékszered ami nagyon sokat jelent számodra?
  A rajongóim nagyon sok ékszert ajándékoztak nekem, és gyakran viselem őket a magánéletben is.
   
  Mit tennél, ha tudnád, hogy holnap lesz a világvége?
  Elmondanám a családomnak, hogy szeretem őket, azután az egész napot a férjemmel tölteném, együtt emlékeznénk arra hogy milyen szép életünk volt és miket éltünk át együtt.
   
  Volt-e valaha halálközeli élményed?
  Soha, hála Istennek!
   
  Mi kellene majd álljon a sírfeliratodon?
  "Követte az álmait"


  Forrás: www.orkus.de
  Fordította: Kinga


 3. Seura - "Két drágaságom van" (2012)

  A finn Seura magazin cikkében Tarja Turunen terhességéről és kislányáról, Naomiról valamint az új életükről mesél bővebben.


  "Tarja szívében az első helyen most a férje Marcelo és Naomi-baba állnak.
  Az anyává válás szomorú emlékeket is felidézett saját édesanyjáról, aki 53 évesen halt meg rákban.


  Az énekesnő Tarja Turunen (35) finnországi látogatása majdnem futósebességgel indult. A reptérről élő adásba sietett, hogy megerősítse a hírt a finneknek, hogy a világot bejárt hírek igazak. Tényleg anya lett.
  Tarja Turunen már pár éve mesélte az interjúkban, hogy szívesen fogadnák egy baba érkezését. Most valóra vált az álom. Az argentinában lakó énekes turnéján férjén, Marcelo Cabulin kívül kislánya Naomi Erica Alexia Cabuli Turunen is részt vesz.
  A kislány már 4 hónapos.
  Miért titkolta terhességét és a szülést oly sokáig? És hogyan sikerült egyáltalán?
   
  A békés Naomi
   
  A Seura interjúra érkező Turunen ahhoz képest, hogy frissen sült anyuka, csodásan kipihentnek néz ki. Elmondása szerint az utóbbi napokban nem sokat aludt, de nem a baba hanem a munka miatt. 
  Finnországba jövetele előtt egymás után négy karácsonyi koncertet adott elő Németország különböző részein, és nem aludt jól a turnébuszon. Naomi baba és Marcelo viszont kellemesen aludtak a busz zötykölődésében, azok a hétalvók. "Naomi szerencsére nagyon nyugodt baba" - sóhajt Tarja.
  Elmeséli, hogy gyermeke az Argentínából Európába tartó egész repülöutat is átaludta. A baba születése óta este nyolctól reggel hatig szundított, és legtöbbször egyszer riadt fel éjjelente enni. 
  "Egyszer sem voltunk fáradtak a gyerek miatt" - mondja a szerencsés anya.
  Marcelo, az apa gondozza a csecsemőt akkor, amikor az énekesnő fellép vagy más munkabeli elfoglaltsága van. 
  Tarja abbahagyta a szoptatást a problémás kezdetek után. " A testem nem úgy működött, ahogy kellett volna. Nem lehet ez ellen semmit tenni. És az meg is könnyíti az életet, hogy apa is hosszabb időt tölthet a gyerekkel" -gondolkozik Tarja.

  Tarja Turunen lányának, Naominak kettős állampolgársága van. Tarja finnül Marcelo spanyolul beszél hozzá.

   
  Észrevétlen terhesség
   
  Tarja Turunen anyasága novemberben derült ki saját akaratából. Az énekesnő kitett a Facebook falára egy képet, ahol karjaiban kisbabát tart. Hamarosan szóvívője is elismerte a médiának, hogy a kisbaba Tarja saját gyermeke.
  "Direkt raktuk ki a képet Facebookra. Németországban a koncerthelyszínen úgyis kiderült volna a dolog." - Tarja meséli, hogy a baba érkezése igazából nem volt különösképpen eltitkolva. Azt elismeri, hogy nem verte nagy dobra a terhességet, de nem azért, mert félt volna attól, hogy elveszíti a babát, vagy más szörnyűség történik. "Szerintem a magánügy az magánügy. Nem vagyok az a fajta aki promóciónak használná a terhességét".
  Igazán örül neki, hogy a dologról már régóta tudó családtagok és barátok nem mondták el senkinek a hírt. A terhesség a jól takaró ruháknak köszönhetően is titok maradt. "A terhességem alatt Argentinában tél volt, úgyhogy vastag télikabátot hordtam"-meséli Tarja nevetve.
  Egyszer épp a babának vásároltak Marceloval mikor a rajongók kiszúrták és odajöttek hozzá beszélgetni. Fényképek is készültek - de senki nem vette észre a babavárást, se a szatyorban rejlő babaholmikat.
  A rosszullétek se fedték fel a dolgot, mivel Tarja egyáltalán nem volt rosszul. Terhessége első 5 hónapja alatt turnén volt. Hasa nem is tudott figyelemfelkeltően nagyra nőni, mert Naomi egy hónappal korábban született.
  A koraszülés okairól Tarja nem akar beszámolni. "Meglepetésként ért de egyikünknek sem esett baja"
  A baba megszületése után Tarja saját bevallás szerint nem kerülte az embereket. Csak egyszerűen nem botlott rajongókba a séták alkalmával, amit a babával tettek.
  Argentínában a lapszerkesztők tudtak a terhességről, de Tarja kérésére nem hozták nyilvánosságra a dolgot. Tarjának fontos volt, hogy ő számolhasson be először a hírről a finn közönségnek. 
   
  Két drágaság
   
  Tarja környezetében vannak olyanok, akik gyermektelenségben szenvednek ezért a gyermekáldás nem volt számára nyilvánvaló. "Nagy mázlink volt. A 43 éves férjem se egy ifjú ember már. Nem akartam volna elveszteni az anyaság lehetőségét. Most Tarja elbűvölve figyeli hogyan tanul kislánya folyton valami újat. Korábban az énekesnő szívében az első helyet férje foglalta el, de most megoszlik ez a hely.
  "Nekem ez a két drágaságom van. Csodálatos öröm, hogy anya lettem és a férjem iránti szerelmem is elmélyült. Csordultig telik a szívem amikor együtt látom őket"
  Argentinában a családi kapcsolat Marcelo családjával nagyon közeli. Finnországban Tarja családja is várta már a viszontlátást és persze az új jövevénnyel való találkozást. 
  Sajnos a családdal való együttlét ideje is véges, mert Tarja Finnországban töltött idejének nag része karácsonyi koncertekkel telik majd, ami Savonlinnából indul és Jämsäben ér véget. Az új évre Tarja már családostul visszautazik Argentinába. 
  "Ott vár  a munka!"
  Tarja azért azt mondja, a továbbiakban is igyekeznek a családdal együtt hazalátogatni Finnországba. Hiányzik neki Argentinában a finn csend és a nyár. 
  "De egy cseppet sem hiányzik ez a sötétség, nagy minuszok, se a hó"-ismeri be.
  Azért is jól érzi magát Argentínábanban, mert ott nem ismerik fel annyian, mint Finnországban.
  "Finnországban a nyilvános énem nagyon sok erőmet elvette, Argentína megadta nekem a szabadságot."
  Az argentin kultúrának köszönhetően Tarja nyíltságot is tanult, ami segített kilábalni a depresszióból. 
  "Marceloval megtanultam nevén nevezni a dolgokat. Akkor nem rágódik az ember a dolgokon. Néha feszültebb hangnemben is társalgunk, de nem kiabálunk csapkodunk ajtókat és némásat se játszunk."
  Tarja szerint az argentín nyiltság néha elég vicces is tud lenni. Nemrég anyósa kérdezte tőle elég egyenesen, hogyan megy a párkapcsolat intimebb része a gyermekszülés óta. "Mondtam neki, hogy klasszul mennek a dolgaink. Most mindkettőnkek van egy új szerelme, amit fel kell dolgozni és az természetesen mindkettőnknek kihívás."
   
  Szigorú anya
   
  Az anyaság saját édesanyjáról is szomorú emlékeket idézett fel, aki 53 éves korában rákban hunyt el.
  A legnagyobb hiányérzet általában éppen Finnországban köszönt be.
  "De azért már túljutottam anya szenvedéseinek és utolsó éveinek emlékén. Mostmár inkább csak a szépre emlékezem."
  Tarja szerint édesanyja több volt számára mint anya. "Olyanok voltunk, mint a zsák meg a foltja. Nagyon jól kijöttünk egymással és nagyon sokat vesztettem a halálával."
  Elmondása szerint Tarja szigorú nevelést kapott és egyenes tanácsokat az életre nézve: nem szabad álmodozni, hanem dolgozni kell.
  "Valószínűleg én is elég szigorú anya vagyok. Azt akarom, hogy a saját gyerekem is megértse, hogy semmit nem adnak ingyen". Szerinte utazással teli élete még nehézségeket fog okozni Naominak. A turnézó élet forgatagában nehéz lehet fenntartani a baráti kapcsolatokat. Tarja azért készen áll arra, hogy valamikor Marcelo és Naomi majd otthon maradnak addig amig ő turnézik. Ez új dolog lesz, mert lassan 12 éve Tarja és Marcelo mindenhová együtt mentek, egymás támaszaként.
  "Az elválás nagyon nehéz lesz nekem és bizonyára számukra is."

   
  Tények: Tarja: énekes. 1977 augusztus 17 -én született Kitében.
  - éppen a "Joulu sydämessä" (karácsony a szívben) koncertturnén van
  - augusztusban adta ki Act 1 című élő albumát ami 4. szólólemeze.
  - 1996-2005 között a szimfonikus metalcsapat Nightwish énekesnője volt, nyílt levélben bocsátották el. 
  - Buenos Airesben él férjével Marcelo Cabulival és leányával Naomival
  - templomi zenét tanult a kuopioi Sibelius akadémián és klasszikus éneket a karlsruhei zeneművészeti egyetemen Németországban.

   

Back to top

Tarja blogja

 1. Boldog Új Évet Mindenkinek! (2014.jan.03)

  Nagyon boldog voltam, hogy visszatérhettem Finnországba,a hagyományos Karácsonyi turnémra.Nagyon fontossá vált számomra, hogy ez a turné meglegyen és hogy ráhangolódjak a Karácsonyra a zene segítségével.Ez alkalommal minden koncert templomban volt, így eléggé különleges volt.

  Elsősoban az a megtiszteltetés ért, hogy a Turku Katedrálisban énekelhettem egy fontos eseményen, amely minden évben megrendezésre kerül Finnországban.Turku városa meghívott engem, hogy legyek az egyetlen szólista az eseményen, ahol a Karácsonyi békét jelentették ki és ahol az elnök, Sauli Niistö is jelen volt.Ami engem különösen boldoggá tett, az az volt, hogy előadtam a saját Ave Maria változatomat, zenekarral, a nemzeti TV-ben.Köszönöm Turku ezt a lehetőséget és, hogy része lehettem ennek a Karácsonyi hagyománynak.

  Következő nap a saját Karácsonyi turném kezdődött Orimattilából ahol találkozhattam régi barátaimmal, akiket őrülten hiányoltam már.Ez egy izgalmas kezdése volt a turnénak és jól esett újra a finn közönségem elé kiállni.

  Öt koncertem volt Tarja Turunen&harus felállásban.Eltelt egy kis idő mióta utoljára játszottunk együtt, de ahogy mindig, mindannyian elfoglaltak voltunk.Azonban, közösen zenélni csak könnyebbnek és jobbnak tűnt.Hiányoltam az érzést, hogy olyan zenészekkel működjek együtt akik improvizálnak, ami azt jelenti sose tudtam igazán mi fog történni a koncertek alatt.

  Beszélgettem néhány rajongómmal az utolsó koncert után, és számukra jó volt végig követni az egész turnét, minden koncertet megnézni és rájönni, hogy ha ugyanazokat a dalokat is énekeltük estéről estére, a dalok hangulata gyökeresen meg tudott változni.Ez az amit szeretek a Harusban. A zenészek annyira tehetségesek, hogy a zene vált  a mi hangszerünkké, hogy megteremtsünk egy nagyszerű érzést ami ugyanakkor belőlünk is a legjobbat hozza ki.Hihetetlen!

  A Kokkola templomban énekelhettem llpo Lespas-szal, az orgonistával első alkalommal.Ugyanakkor ott volt Max és Mervi is akik a koncert turnéjaimon  is zenéltek azelőtt.Izgalmas volt úgy koncertezni, hogy azelőtt csak egyszer próbáltunk egy órát körülbelül.De minden nagyszerűen ment!Olvastam valahol, hogy a koncert a 2013-as év eseményének lett kiválasztva Kokkolában,tehát  nem is lehetnék boldogabb.

  Kemiben valóra vált az álmom, mert koncertezhettem egyedül Kalevi Kiviniemivel, az orgonistával. Sok koncertünk volt már együtt, de ez volt az első mikor csak ketten léptünk fel.
  Csodálatos művész és nincsenek szavak arra, hogy leírjam milyen, mint ember.Varázslatos mi történik két zenész között amikor minden a helyén van.Biztos vagyok benne, hogy megismételjük a jövőben Kalevivel ezt.Micsoda éjszaka...

  Szóval az egész turné hihetetlen élmény volt, még egyszer.A koncertek nagyon sikeresek voltak, mint előző években is, de most mégis más volt.A templomok tele vltak boldog, nyugodt emberekkel és nagyszerű visszajelzéseket kaptam tőlük az éneklésemet illetően.


  Elbúcsúztam a családomtól Finnországban és a Karácsonyt majdnem a repülőn töltöttem.
  Pár óra késésünk volt a repülőtéren az áradásnak és az áramkimaradásnak köszönhetően, de sikerült odaérnünk épp időben a tószthoz.

  Köszönöm nektek a 2013-as évet és találkozunk hamarosan a rock koncertjeimen Európában.Következő megálló,Lisszabon!
  Van pár napom pihenni, mielőtt visszamennék a stúdióba felvenni még pár dalt az Outlanders projektemhez.

  Mindenkinek boldog 2014-es új évet szeretnék kívánni!

  16

  Szeretettel, Tarja.

  ---

  Az eredeti  bejegyzést (több képpel) megteknthetitek itt.
  Fordította: Eszter

 2. Újra Finnországban! (2011.07.11)

  Mint egy ismétlődő álomban, egy furcsa forma üldözött számtalan alkalommal az elmúlt hetekben ;)

  Nagyon örülök a csodálatos koncerteknek, amiket adhattam már ezen a nyáron és a legjobb még csak ezután következik.

  Milyen nagyszerű hétvégét hagytunk magunk mögött! Ez alkalommal meglátogattuk a németországi RockHarz és a fraciaországi Sonisphere fesztivátl.

  Először egy hosszú utat tettünk meg az együttessel Németország vidéki részén és végül megérkeztünk egy szép hotelbe a semmi közepére. Egy hihetetlenül zavartalan hely volt, tehát nagyon élveztük a helyet. Mndenki nagyon jól aludt egy igazán ízletes vacsora után.

  Épp azelőtt, hogy elinduljunk a fesztiválra.

  Nagyos sok kedves emberrel találkoztam a fesztivál után, komoly beszélgetést is folytatam a kollégáimmal, ami nagyszerű volt. A fellépés maga is jó volt, az emberek kedvesek voltak és a szervezés is nagyon jól működött.  Az előző napon az idő nagyon esős volt, de a koncert végén egy kedves naplementét is láthattunk.

  Éjszaka átutaztunk Franciaországba a nagyon kényelmes buszunkkal. Láthatjátok, hogy általában hogyan töltjük az időt  egy koncert után amig az adrenalinszint lecsökken.

  A srácok irigyeltek emiatt! ;)

  Ez nem egy garancia a jó éjszakai alvásra. Még ma is nehéz aludnom egy mozgó buszban :(

  Másnap kora reggel érkeztünk a Sonisphere fesztiválra.

  Nagyon izgultam a koncert miatt, mivel azt mondták, hogy én leszek az egyetlen női fellépő a 2 fesztiváli nap alatt, ugyanakkor az egyetlen szóló fellépő is az együttesek között.

  Nagy megtiszteltetés volt része lenni a fellépők sorának ezen a fontos fesztiválon Franciaországban, és biztosíthatlak, soha nem fogom elfelejteni azt az élményt.

  Sok interjút adtam a koncert előtt és mindenki azt kérdezte milyen érzés fellépni pontosan a METALLICA előtt!!!!!!!

  Itt a sajtó, amikor az utolsó képet készíti mielőtt színpadra lépnénk, ahol láthatjátok Dave-t ,a Megadeth-ből, a mögöttünk levő kivetítőkön.

  Elsöprő volt! Az embereknek kellett valami "girl power" és ezt meg is kapták! :)

  A fellépés jól ment; mindenki izgatott volt. Milyen nagyszerű este!

  Merci la France et vous voir bientôt!

  Most, a kedves hétvége után, megérkeztem Finnországba, ahol már rég nem jártam.

  A következő napokban próbálni fogunk az Olavinlinna Kastély Klasszikus programjára, Savonlinnéban, Finnországban. A következő hétvégén sok opera zenében lesz részem és láthattok majd énekelni Maestro José Cura-val. Alig várom!

  Ma volt egy kis időm valami másra, ami igazán gyógymódszerű.

  Szeretettel, Tarja

  Az eredeti bejegyzés » 

 3. Nyári üdvözletek! (2011.06.27)

  Johnnyval együtt írtunk számokat az új albumhoz. Jól éreztük magunk és nagyon klassz dolgok születtek. Örülök!
  Már 18 dal van folyamatban. A cél az, hogy a teljes album meg legyen írva a nyár végéig!!!!

  Nagyon jó volt meglátogatni Szerbiát. A Motorock találkozó egy Debeljaca nevű kis faluban volt megrendezve, kb. egy órányi útra Belgrádtól.
  Az idő nagyrészét a hotelben töltöttük, de volt időnk Chrisszel meglátogatni a nagyon kedves helyi Naive Art Galériát.

  A koncert előtti napon az idő radikálisan megváltozott naposról viharosra, viccelődtem is a helyi emberekkel, hogy magammal hoztam a vihart Szerbiába. :) Szerencsére a koncert napján az idő igazán kellemes volt. Sok rajongóval találkozhattam, mivel egy kibővített hangpróbát tartottunk a koncert napján és sok ember volt már ott a koncertre várva.

  A hangpróba alatt még sikerült két lányt is felhívnom a színpadra, hogy együtt énekeljünk! Az jó volt! :)
  Mindig nagyon jó fesztiválokon fellépni, még akkor is ha a fellépés nem lehetett olyan amilyenek általában a koncertjeim. Nagyon remélem, hogy 2012-ben visszatérhetek Szerbiába egy saját koncerttel. Az emberek támogatása fantasztikus volt! Nagyon szépen köszönöm a szeretetet.

  Dolgozom egy Live DVD-n a 2009-es karácsonyi turnéról és szeretnék kérni tőletek egy szivességet. Készítettetek jó képeket a 2009-es Kalevivel, Markkuval és Marzival közös koncertjeinken? Ha szeretnétek, hogy a képeitek benne legyenek a DVD galériájában, kérlek küldjétek el őket az [email protected] címre.
  Lehet felhasználunk belőlük párat. Nagyon köszönöm!

  Legközelebb a Rock Harz-on, Németországban és a Sonisphere fesztiválon, Franciaországban láthattok!

  És most vissza a munkához ;)


   Szeretettel, Tarja

  Az eredeti bejegyzés »

 4. Dalokat írunk (2011.06 17.)

  Igazi öröm volt Samarában, Oroszországban fellépni pár napja.  Sose hittem volna, hogy a helyi emberek ennyire meleg fogadtatásban részesítenének majd. Az együttesek többsége orosz volt, ezért kissé izgultam amiatt, hogy hogyan talál majd a zeném a Rock on Volga fesztivalhoz. Amikor eljött az idő, hogy fellépjünk, az emberek már kiabálták a nevem és a kételyeim eltűntek. A koncertünk nagyszerű volt és az oroszországi emberek nagyon kedvesek voltak hozzánk.  A Fesztivál szervezői megerősítették, hogy 242.000 ember nézte a koncertem azon az estén!!! Ez több mint 4 futball stadion együttvéve! Nagyon nehéz volt látni az embereket a távolban.  Egy óriási élmény volt ez mindannyiunk számára az együttesből, és egyike a legkedvesebb pillanatoknak karrierem során.
  Valami amit soha nem fogok elfelejteni.
  Esélyem volt oroszul énekelni Kipelovval és ez felülmúlta mindazt amit eddig tapasztaltam. A dalszöveg ott volt előttem, de egyszer se kellett ránéznem! Nagyon büszke voltam magamra. Ha-Ha. Az orosz minden bizonnyal egy nehéz nyelv, de én jól meg akartam tanulnil. Hadd mondjam el, nehéz munka volt, de én szorgalmas vagyok! :)  Ma reggel felébredtem, és észrevettem, hogy egy szép szigeten vagyok ahol süt a nap és a tenger szelíd ;)
  Igazán bámulatos rádöbbenni arra, hogy mennyire boldog lehet valaki akkor amikor csak csend van körülötte. Hát, most itt egy kis gyík aki társaságot biztosít nekem, meg egy madár is idejött beköszönni.
  Most dalokat írok az új rock albumomhoz. Biztos vagyok benne, hogy a mostani környezetem nagyon sokat segít. Oh, a természet annyira inspiráló itt.
  Legközelebb Szerbiában láthattok majd, és igazán izgatott vagyok, hogy ismét oda utazhatok. Nagyon sok idő telt már el az utolsó látogatásom óta.

  Szeretettel, Tarja

  Az eredeti bejegyzés »

 5. Helló újra, Oroszország! (2011.06.10)

  Tegnap érkeztem Oroszországba, ahol süt a szép, nyári nap. Nagyon tetszik!

  Szerencsém volt, mivel minden járatot Buenos Airesből az enyém előtti és utáni napon töröltek a Chilei vulkán miatt. 

  Az ok amiért Moszkvába utaztam ez:

  Ma volt egy jó próbánk az orosz Kipelov együttessel. Nagyon kedves emberek. Eléggé aggódtam az orosz nyelvtudásom miatt, de azt mondták jól megy…

  Vasárnap fel fogunk lépni a Samarai Rock on Volga fesztiválon és biztos vagyok benne, hogy egy óriási élmény lesz.. Ez az első alkalom, hogy fellépek egy orosz fesztiválon, tehát izgatott vagyok.

  A fesztivál hivatalos oldala szerint 250.000 ember várható erre az alkalomra! Ez lesz a legnagyobb Rock Fesztivál Európában ;) OMG. Jó kezdet a nyári koncertekhez. Ez fantasztikus!

  Most várom a gépet Samaraba, ahol találkozunk az együttessel és a testvéremmel, Tonival, aki a billentyűkön fog játszani a következő koncertünkön. Christiannak fontosabb dolga van most otthon…  tehát, hamarosan gratulálhatunk neki a családja gyarapodásához :)  Szorítunk, hogy minden rendben legyen.

  Pár nap múlva Samarában leszünk!

  Szeretettel,  Tarja

  Ps: a hivatalos fórum nem működik, híreket váruk a finn szervertől.

  az eredeti bejegyzés »

  A (2011-es) blog bejegyzéseket fordította: Kinga


Back to top

Dalszövegek

 1. What Lies Beneath

  What Lies Beneath

 2. My Winter Storm

  My Winter Storm

Back to top

SITE INFO

Tagok / Members: 110
Online since: 2009.12.01.
Írj nekünk / Contact us
Archívum

   Facebook / Csoprt | Twitter | YouTube